Област Шумен се включва в кампания „Месец на Европа“
Област Шумен се включва в кампания „Месец на Европа“ / netinfo

Област Шумен ще се включи в националната кампания „Месец на Европа", която се провежда през този и следващия месец. Кампанията е насочена за запознаване на българските граждани с правата им като граждани на Европейския съюз, посветена на Европейската година на гражданите, за каквато Европейският съюз определи 2013-та година, съобщават от областната управа. Инициативата е в рамките на работната програма за 2013 година на Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз и се реализира от администрацията на Министерския съвет, областните администрации и Съюза на народните читалища.

Kампанията ще се проведе в четири града от региона - Каспичан, Велики Преслав, Нови пазар и Смядово. Първата от поредицата инициативи ще се проведе на 17 април от 12.30 ч. в читалище „Пробуда 1928" в Каспичан и на нея ще присъства заместник-областният управител Ивайло Илиев.

В дните до 9 май се предвижда да бъдат осъществени редица информационни и културни събития-викторини, изложби на детски рисунки, концерти. Проявите се организират от общините и местните читалища, както и с помощта на Областния информационен център в Шумен, който предоставя информационни материали за кампанията.