Кметът на община Търговище Дарин Димитров
Кметът на община Търговище Дарин Димитров / Борислав Курдов, архив
С 50 000 лева от бюджетa
Облагородиха села в Търговищко
94515
Облагородиха села в Търговищко
  • Облагородиха села в Търговищко
Селата от община Търговище получиха финансиране в размер на 50 000 лева от общинския бюджет. С тях в Дралфа, Кралево, Лиляк, Миладиновци, Мировец, Пробуда, Ралица, Съединение и други села бяха подменени дограми, бяха осигурени средства и консумативи за храсторези и косачки, с които са почистени и обновени паркове и гробища. След проведена обществена поръчка кметовете могат да доставят строителни, железарски, дървени материали и други, които са им нужни за извършване на предвидените ремонти и благоустрояване в населените места.

Много от кметовете са заявили желанието си в техните села да бъдат изкърпени повредени участъци от основни улици. Това ще стане възможно в най-скоро време, след като приключи обществената поръчка за асфалтовата смес, която ще бъде доставяна от общинското предприятие БКС, увери кметът д-р Дарин Димитров.

Планирани са също разходи за нарязване на дърва за огрев за кметства, читалища и клубове в селата. С твърдо гориво могат да бъдат подпомогнати и социално слаби жители, каза г-н Димитров.

„Многократно сме носили дърва на такива хора, които са идвали при нас и са се жалвали, че нямат средства да си закупят необходимото за отопление през зимата. Това става възможно след като община Търговище подменя редовно растителни видове в града и около него, изсичат се опасни дървета… Така имаме възможност да подпомагаме социално слаби хора”.

Той се съгласи, че отделената сума от 50 000 лева е крайно недостатъчна и че се надява тя да бъде увеличена в следващия бюджет. „нашата община е много голяма. Рядко има такива в страната, които да включват 51 населени места, към които трябва да прибавим и големите квартали Бряг и Въбел.
Това са 53 населени места и всяко е със своите искания. А ние трябва да се погрижим и за битовия отпадък там, и за облагородяването, и за водоснабдяването и още, и още. Наистина трябват много средства. Особено през зимата, когато започва снегопочистването, осигуряването на хляб по магазините и т.н. Въпреки всичко обаче, ние трябва да се грижим за хората и те да не се чувстват изоставени”, каза кметът Димитров.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.