Нови отличия за младите шуменски пианисти Ибрахим и Хасан Игнатови
Нови отличия за младите шуменски пианисти Ибрахим и Хасан Игнатови / Областна управа -Шумен

Младите пианисти Ибрахим и Хасан Игнатови спечелиха нови отличия при последните си участия на престижни конкурси. Днес двамата братя и техният баща Дениз Игнатов се срещнаха с областния управител Венцислав Венков, с когото разговаряха за постигнатите нови успехи. Децата, които са ученици в четвърти клас в СОУ „Сава Доброплодни" в Шумен, са завоювали второ място на Десетия международен конкурс „Млади виртуози", провел се в София от 24 до 30 март. Те са били единствените участници от Шумен и сред пианисти не само от нашата страна, но и от Русия, Македония и Турция, са се класирали на второ място, като журито с председател проф. Милена Моллова не е присъдило първа награда.

Само преди ден Ибрахим и Хасан Игнатови са спечелили първо място на 24-тия национален конкурс за инструменталисти и певци „Светослав Обретенов" в Провадия и тази вечер им предстои участие в галаконцерта на участниците.

По време на днешната среща бащата на момчетата Дениз Игнатов сигнализира областния управител за един проблем с ръководството на СОУ „Сава Доброплодни". По думите му след подадена от него молба, община Шумен е отпуснала 2 000 лв. за участието на децата в конкурсите, но от училището са го уведомили, че няма законов начин да получи парите. Областният управител Венцислав Венков изрази убеждението си, че ръководството на училището дължи обяснение на родителите за този проблем. Той бе категоричен, че Шумен трябва да се гордее с постиженията на тези деца и след като общината си е свършила работата, подпомагайки талантливите млади шуменци, училището трябва да се намери решение по казуса.