Нова компютърна зала ще бъде открита в с. Славяново
Нова компютърна зала ще бъде открита в с. Славяново / netinfo

На 5 февруари, в петък, от 15.00 часа, официално ще отвори врати компютърната зала в с. Славяново. Тя се помещава в кметството на селото и е предназначена за свободно ползване от всички жители.

Залата е модерно оборудвана, с 5 компютри, които бяха дарени миналата година от премиера Бойко Борисов. Цялостното освежаване на кабинета е осъществено от Община Попово и е на стойност 2 000 лв. Средствата за боядисване на компютърната зала, са предоставени от местни дарители.

Ще припомним, че младежите на Славяново бяха привличани в Клуба за приятелство и брадство на братята Юзеирови, където имаше инсталирани компютри. След събарянето на паметника, наречен „На незнайния турски войн" през септември, в клуба бе организирано претърсване във връзка с образувано досъдебно производство за притежание на нелегален софтуер и книги на верска основа. Компютрите и литературата бяха иззети. В края нагодината Юзеирови сами събориха Клуба, който беше обявен за незаконен.

Към момента Али Юзеиров е с повдигнати обвинения за организиране на партия на религиозна основа и незаконно построяване на паметник в село Славяново. Юзеир Юзеиров е привлечен като обвиняем от окръжната прокуратура в Търговище по обвинение за организирането на митинг-събрание за учредяване на партията „Мюсюлмандемократичен съюз".