Нова база за подготвителни групи отвори ЦДГ „Светулка
Нова база за подготвителни групи отвори ЦДГ „Светулка / Община Шумен

В сградата на СОУ „Тр. Симеонов" в кв.. „Б. Българанов" бе открита реновираната база за нова подготвителна група на ЦДГ 24 „Светулка". Лентата прерязаха кметът на Шумен Красимир Костов и директорът на детското заведение Надя Минчева.

Минчева благодари на ръководството на община Шумен, че във време на икономическа криза успя да направи тази база за децата. „Приемете моите лични благодарности, горда съм, че имам честта да откривам нови групи, нека това е само началото", каза Надя Минчева и благодари на родителите, които също са участвали в рехабилитацията на помещенията.

Кметът Красимир Костов приветства децата, учителите и родителите за положения труд. „Радвам се, че в този светъл християнски празник имаме възможността да открием новата база на ЦДГ „Светулка". Много бяха исканията на родителите от кв. „Б. Българанов" и се радвам, че с това, което направихме в квартала, община Шумен продължава своите усилия и грижа към децата на Шумен, към родителите им, за да я има България, за да вървим напред", каза в приветствието си кметът Красимир Костов. Той добави, че предстои откриването на нови бази за детските ясли - също в кв. „Б. Българанов", както и в кв. Дивдядово, както и , че скоро ще бъде открито новото Обединено детско заведение „Пчелица" в Шумен.

„Това е постоянната грижа на община Шумен към децата на Шумен, към бъдещето на Шумен. Затова искам да ви благодаря за усилията да направим всичко това заедно, да ви пожелая здраве и късмет", допълни градоначалникът.

От името на общината кметът поднесе и първия подарък за детското заведение - аудиокасетофон.Водосвет за благополучие на децата и техните учители и семейства отслужи архиерейският наместник отец Димитър.

В реновираната база вече ще се обучават и възпитават 50 деца - 25 от досегашната група и още 25 в новоприетата подготвителна група.

Ремонтът на помещенията бе извършен изцяло с общински средства. Общата стойност на строително-монтажните работи е 32 000 лв., а за обзавеждането бяха вложени още над 20 000 лв. За децата са създадени съвременни условия за обучение, игри и почивка.