Нова апаратура за над 2 млн. лв. в болницата в Омуртаг
Нова апаратура за над 2 млн. лв. в болницата в Омуртаг / http://www.bulinfo.info

Община Омуртаг и Министерството на регионалното развитие и благоустройството подписаха договор за предоставяне на финансова помощ по оперативна програма „Регионално развитие". За близо 2 милиона лева ще бъде доставена и монтирана нова апаратура за болницата в Омуртаг, съобщават от местната администрация.

Финансирането е по проект „Реконструкция - възстановяване и оборудване на "МБАЛ Омуртаг" ЕАД - Омуртаг". Дейностите по проекта целят повишаване на качеството на медицинското обслужване в града и общината, чрез осигуряване на подходяща и ефективна общинска здравна инфраструктура в многопрофилната болница.

Фирмата, която ще достави специализираното медицинско оборудване е била избрана след проведена открита процедура. В здравното заведение, в което освен пациенти от община Омуртаг, предпочитат да се лекуват и жители на общините Върбица, Котел и Сливен, ще бъдат доставени компютърен томограф 16 среза, дигитален рентгенов апарат за графично-скопични изследвания с дистанционно управление, дигитални ехографска и мамографски системи.

Сокът за доставка и монтаж на апаратурата е 30 календарни дни от получаване на заявката на възложителя, а срокът за обучение на  персонала - 5 дни от въвеждане в експлоатация. Общата стойност на договора е 2 193 000 лв. без ДДС.