Нов туристически заслон ще изградят в Търговище
Нов туристически заслон ще изградят в Търговище / АДАПТ - Търговище

Нов туристически заслон в местността „Парка" ще бъде изграден от Ротари клуб - Търговище. За да финансират начинанието неговите членове и съмишленици ще дарят 8 400 лв. Средствата бяха събрани преди дни на благотворител бал на клуба. Туристическият обект вече има строителна виза и ще бъде изграден в близост до паркинга за древния град Мисионис. Градежът ще бъде само от естествени материали - дърво и камък и ще има открита камина и кътове за сядане. Пространството около него ще бъде облагородено и ще бъдат обособени външни пейки, маси и открити огнища.
През ноември 2011 г. ротарианците зарадваха природолюбителите с откриването на подобен заслон в началото на пътеката за археологическите руини. Така с новата инициатива те се надяват да привлекат повече хора да посещават „Парка" и историческия град, като същевременно имат места за почивка, срещи с приятели и отдих сред зеленината.
През тази година Ротари клуб - Търговище ще завърши и ремонта на Войнишкия паметник в града. За възстановяване на липсващите бронзови елементи по архитектурно-скулптурен ансамбъл, дело на Любомир Далчев и за пространственото оформление са дарени 14 000 лв.