Николай Урумов на търговищка сцена в “Шест целувки”
Николай Урумов на търговищка сцена в “Шест целувки” / netinfo
“Шест целувки” е новата премиера на Драматичен театър – Търговище, която ще се играе на 14 ноември от 19.00ч.

Пиесата, по която е създаден спектакъла, е отличена в категорията “Авторски прочит” на тазгодишните Друмеви театрални празници “Нова българска драма” в Шумен. Неин автор е Ани Петрова. Тя е и един от актьорите, които ще видим на сцената. Партньор ще и бъде популярният театрален и кино актьор Николай Урумов. Участват още Ивайло Брусовски, Веселина Господинова и Стела Стоянова.

“Всеки от героите търси любов, но я получават само тези, които са готови да дадат обич. Спектакълът пресъздава живота, такъв какъвто е – пълен с изненади, трудности, обрати и презрение, но и много весел. Живот, който си струва да се живее” – смята авторът на пиесата Ани Петрова.

Всеки ще открие себе си, хората, сред които живее, това което му се случва. Ще погледне всичко отстрани и ще си каже – “Да, тъжното не е безнадеждно, младостта не е вечна, а щеславието е преходно, но животът и такъв е прекрасен!” Предизвикателство са превъплъщенията на актьорите в различни образи. Едно допълнително търсено внушение за многоликия живот в контекста на шекспировата сентенция, че той е сцена , на която всички сме актьори.

Режисьор на спектакъла е Владимир Петков. Художественото оформление е дело отново на Галина Абаджимаринова. Хореографията е на Мила Искренова, а музикалното оформление на Ивайло Брусовски.

Днес следобяд ръководството на театъра организира прескоференция във връзка липсата на отопление в залата, където би трябвало да се играе постановката.