Нерегламентирано сметище на Шуменското плато, само ден след кампанията по почистване
Нерегламентирано сметище на Шуменското плато, само ден след кампанията по почистване / снимки: Дарик-Шумен

Нерегламентирано сметище на Шуменското плато, само ден след кампанията „Да изчистим България" откриха горски служители. Сметището е открито тази сутрин и се намира в боровата гора, в близост до от телевизионната кула.

В началото на гората са изхвърлени десетина големи чувала, пълни с дрехи. Вероятно те са изхвърлени вчера от някой недобросъвестен търговец на дрехи втора употреба. Ясно се усеща и миризмата на препарати, с каквито се обработват дрехи втора употреба в търговските обекти, които продават такива.

Нерегламентирано сметище на Шуменското плато само ден след кампанията по почистване
netinfo

На мястото проверка извършиха и инспектори от звеното по чистотата към Община Шумен. Те започват проверка по случая. Ако установят кой е извършил замърсяването ще бъде наложена санкция - парична глоба.

Нерегламентирано сметище на Шуменското плато само ден след кампанията по почистване
netinfo

„В събота беше ден за почистване, тук заедно със служители на ВиК почистихме идеално, а вече има изхвърлени боклуци", заяви Йордан Арнаудов от ДГС-Шумен. По думите му, той и колегите му днес ще продължат с огледите по платото, за да видят дали има и още отпадъци изхвърлени след кампанията „Да изчистим България".

В съботния ден, когато бе голямото чистене над 400 доброволци се включиха в кампанията само на територията на Природен парк "Шуменско плато", от където бяха събрани 2 тона боклуци.