Неправоспособен мъж блъсна бебе в количка, то с опасност за живота
Неправоспособен мъж блъсна бебе в количка, то с опасност за живота / netinfo

Шестмесечно бебе е с опасност за живота след произшествие, предизвикано от неправоспособен водач в село Мадара, информират от ОД на МВР-Шумен. Инцидентът е станал около 18:30 ч. снощи на ул."Съединение" в селото.

За изясняване на ситуацията на място веднага е изпратен патрулен екип. Неизвестен, управлявайки лек автомобил „Хюндай Лантра" с добричка регистрация приближил група деца, които били на пътното платно. Не намалил скоростта си на движение, блъснал бебешка количка със шестмесечно бебе в нея, след което напуснал произшествието и се укрил.

Детето е откарано с екип на Центъра за спешна медицинска помощ в болницата в Шумен. След преглед е установена фрактури на черепа и на лявата бедрена става. Настанено е в интензивно отделение с опасност за живота. След проведените бързи издирвателни действия от страна на полицията водачът е установен - мъж на 42 години от село Мадара, който е неправоспособен. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. След изтичане на задържането му, шофьорът заяви, че не е видял детето, като отбеляза, че не е шофирал бързо или след употреба на алкохол.

По случая е образувано досъдебно производство.