Недвижими имоти трупат шуменските големци
Недвижими имоти трупат шуменските големци / netinfo
Административният ръководител на Окръжната прокуратура в Шумен Павел Иванов е включен в публичния бюлетин на Сметната палата на лицата, които не са подали в срок декларация за доходите си през миналата година, това установи проверка на Дарик.

От декларацията на кмета на Шумен Веселин Златев, публикувана на интернет-страницата на палатата, става ясно, че през миналата година той не е придобил движимо или недвижимо имущество и, освен заплатата си, е получил 600 лв. от упражняване на свободна професия.

Рекордът, сред кметския екип, държи зам.-кметът по строителство и екология Сотир Сотиров. Той има два апартамента, два гаража, къща с двор, вила и парцел, закупени за общо 69 751 лв. Освен това Сотиров е собственик и на 144 декара ниви, купени за 13 923 лв. Има и влогове за 3 805 долара и 4 000 лв.

Зам.-кметът по стопанско развитие Марин Кунев също е собственик или съсобственик на не малко имоти, показва справката в сайта на Сметната палата. Кунев има два апартамента, два парцела и къща, купени за 207 235 лв. Заедно със съпругата си, той притежава и три ниви в Каварна, Генерал Тошево и Каспичан, закупени за близо 6 000 лв.

Председателят на Общинския съвет в Шумен Даниела Русева е съсобственик на два апартамента в областния град за по 45 000 лв. Получила и 33 275 лв. от упражняване на свободна професия.

Кой колко има от шуменските големци, можете да видите в сайта на Сметната палата на адрес: www.bulnao.government.bg