Недоумение в Търговище за допинг пробата на Антоанета Бонева
Недоумение в Търговище за допинг пробата на Антоанета Бонева / netinfo
“Антоанета не смее да пие дори аспирин, когато е болна” – коментираха представители на спортните среди в Търговище по повод информацията за положителната допинг проба на състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева от Търговище. Тя има спечелена квота за участие на олимпиадата в Пекин.

Националката ни по спортна стрелба има положителна "А" проба, регистрираното вещество е кокаин. Според информация в официалния сайт на Българския олимпийски комитет, пробата е взета през май на състезание в Италия и е изследвана в италианската допинглаборатория. През следващата седмица трябва да излязат резултатите и от Б-пробата.

Според запознати, кокаинът не би могъл по никакъв начин да се отрази благоприятно на момичето по време на състезание, дори напротив. А вероятността тя да ползва наркотика буди недоумение в родния й град.

22-годишната Антоанета Бонева е родена в Търговище и се състезава за СК „Светкавица”, под ръководството на треньора Христо Маринов. Има олимпийска виза на 25 метра пистолет от Световната купа в Милано през юни 2006-та година. В момента Антоанета и Христо Маринов са в Белград, където участваха във важно състезание.