/ dariknews.bg
Национален военен университет „Васил Левски”, Факултет „Артилерия, ПВО и КИС”, Катедра „Информационна сигурност”, Държавна комисия по сигурността на информацията, Дирекция „Сигурност на информацията” на МО, Институт по отбрана „Проф. Цветан Лазаров” и Национална лаборатория по компютърна вирусология на БАН организират научна конференция „Политиката на европейския съюз по защита на информацията и личните данни”.

Темата е свързана с актуални тенденции в защита на информацията и личните данни. Още повече, че на 25 май тази година ще влезе в сила Нов регламент за защита на личните данни, който ще доведе до по-съществени изменения в режима и системата на всички фирми и администрации, по опазване на личната информация.

Деканът на военния факултет в Шумен полк. Сашо Евлогиев откри конференцията
dariknews.bg


Предизвикателствата пред съвременното информационно общество и правото му на защита на личните данни са ежедневни. Няма дейност в ежедневието, която да не е свързана със събирането на лични данни и са наложителни промени в законодателството, за да се променят остарели закони в съответствие с новите условия, каза по време на откриването деканът на шуменския военен факултет полк. Сашо Евлогиев. 

Научният форум ще се проведе в четвъртък и петък в шуменския факултет на НВУ. В рамките на форума ще бъдат изнесени около 50 доклада от над 60 участници – от Шуменски университет, Варненски свободен университет, Университета по библиотекознание и информационни технологии, Технически университети София и Варна, Държавна агенция „Национална сигурност“ и др.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари