Насрочени са консултации за състава на РИК-Шумен
Насрочени са консултации за състава на РИК-Шумен / netinfo

Областният управител Венцислав Венков насрочи консултации за избор на членове на Районна избирателна комисия-Шумен за предстоящите на 25 май избори за членове на Европейския парламент от Република България, информират от Областна администрация-Шумен. Те ще се проведат на 27 март от 14:30 часа в заседателна зала № 2 на втория етаж в сградата на Областна администрация-Шумен.

В консултациите ще бъдат включени представителите на парламентарно представените партии и коалиции и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени. Участие могат да вземат и други партии, които не са парламентарно представени.

В тях следва да вземат участие представители на следните партии и коалиции: КП „Коалиция за България", ПП „ГЕРБ", ПП „ДПС", ПП „Атака", които са парламентарно представени, както и на ПП „НДСВ" и КП „Синята коалиция", които имат избрани с тяхна листа членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени.

При провеждането на консултациите партиите и коалициите трябва представят следните документи:

1. Писмено предложение за състав на Районната избирателна комисия, което съдържа имената на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност и партията или коалицията, която ги предлага; към предложението си партиите и коалициите представят списък на резервните членове, които да заместят предложените от тях лица в случаите, предвидени в Изборния кодекс
2. Копие от удостоверението за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от датата на обнародване на Указа на Президента на Република България за насрочване на изборите - 21 март 2014 г., или от решението за образуване на коалицията, с което се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи партията или коалицията
3. Пълномощно от лицата, представляващи партията или коалицията, когато в консултациите участват упълномощени лица
4. Като приложения към писменото предложение за състав на РИК следва да се предоставят копие от диплом за завършено образование или оригинал на уверение за завършено висше образование от съответното висше учебно заведение (в случай, че все още няма издаден диплом) и декларация от всяко лице, предложено за член на РИК, че отговаря на изискванията на Изборния кодекс.