Наркоман, пласирал фалшиви евра, остава в ареста
Наркоман, пласирал фалшиви евра, остава в ареста / Dariknews.bg, архив
31-годишният Деян Тасков остава в ареста в Търговище, след като за него бе установено, че прокарал в обръщение фалшиви евра. Това потвърди Варненският апелативен съд.

Тасков и неговият съучастник - 30-годишният Сунай, платили с фалшивите пари за хотел в Търговище и в местна игрална зала.

При обиск в автомобила на Деян Тасков са били намерени хероин, спринцовки, фолио, газов пистолет, сабя и нож. За сега обаче Окръжната прокуратура в Търговище не е повдигнала обвинение за откритите наркотици и оръжие.

Тасков е излязъл от затвора в средата на декември миналата година, където е излежавал присъда за изнудване. Той е осъждан 10 пъти за различни деяния. Първата му присъда е от 2002 г., а последната - от 2014 г. Обвиняемият има и три висящи досъдебни производства - две в Търговище и едно в Средец.

По време на заседанието Съдът сподели аргументите на прокуратурата, според които Тасков е безскрупулен, агресивен, с утвърдени престъпни навици, както и това че мъжът не се съобразява с правовия ред.

Справка на полицията сочи още, че обвиняемият се е занимавал с разпространение на наркотици, сам е употребявал такива, движил се е в среди на криминалния контингент на Търговище. Укривал се е от органите на реда, на които се е заканвал със саморазправа.