НАП с кампания сред учениците в Търговище
НАП с кампания сред учениците в Търговище / DarikNews.bg, архив
НАП с кампания сред учениците в Търговище
60501
НАП с кампания сред учениците в Търговище
  • НАП с кампания сред учениците в Търговище

„Влез в час с данъците" е мотото на кампания, с която служители на офиса на Националната агенция по приходите в Търговище ще запознаят ученици от Първо СОУ „Св. Седмочисленици" в града, съобщиха от приходната агенция. Партньори на инициативата са Регионалната библиотека „Петър Стъпов" и Регионалния инспекторат по образованието в областния град. С подробностите за кампанията - Борислав Курдов

В национален мащаб идеята е над 100 служители на НАП да проведат 2 000 учебни часа в сто български училища в цялата страна на тема „данъци". С кампанията „Влез в час с данъците" приходната агенция си поставя за цел да  промени възприятията на младите хора за плащането на данъци и осигурителни вноски. Предвиждат се срещи с ученици на възраст между 14 и 18 години в общообразователните училища в 28-те областни града на страната.

В Търговище кампанията ще започне през втория учебен срок. Представителите на данъчната администрация са преминали специално обучение, за да могат да представят пред подрастващите материята на по-разбираем език, уточни , старши юрисконсултът в НАП - Търговище Маринела Динева.

Приходната агенция планира да развие проекта „Данъци за младите", като въведе час за данъчно обучение в официалния учебен план на средните училища.