НАП продаде на търг бензиностанция на длъжник
НАП продаде на търг бензиностанция на длъжник / Sofia Photo Agency, архив

Публичните изпълнители от шуменския офис на НАП са продали на търг с тайно наддаване бензиностанция в град Върбица за 245 653,11 лева. До тази крайна мярка се е стигнало, след като длъжникът не е изплатил доброволно задълженията си към бюджета, съобщават от агенцията.

Началната тръжна цена на имота е била 294 469,00 лева, но на първият обявен търг не са се явили кандидат-купувачи. Тогава началната тръжна цена е била намалена до 235 575,20 лева. На проведения втори търг, имотът на дължника е бил продаден за 245 653,11 лева.

От началото на годината публичните изпълнители от отдел „Принудително изпълнение" в шуменския офис на приходната агенция са организирали 16 търга с тайно наддаване. До налагането на тези мерки се е стигнало, след като длъжниците са отказали да внесат доброволно натрупаните данъчни и осигурителни задължения.

От НАП съветват всеки, който има просрочени данъчни или осигурителни задължени, да ги внесе доброволно в предвидените от закона срокове. Ако лицата имат временни затруднения, от приходната агенция съветват да потърсят своевременно контакт с публичните изпълнители от компетентната дирекция на НАП, за да бъде потърсен начин за тяхното разсрочване.