Над 650 работници от Автомагистрали-Черно море протестираха в Шумен
Над 650 работници от Автомагистрали-Черно море протестираха в Шумен / снимки: Юлия Христова
Над 650 работници от "Автомагистрали Черно море" протестираха в Шумен
17937
Над 650 работници от "Автомагистрали Черно море" протестираха в Шумен
  • Над 650 работници от "Автомагистрали Черно море" протестираха в Шумен

Над 650 работници от фирма “Автомагистрали-Черно море” се включиха в днешния митинг в Шумен, заради това, че от 4 месеца не са им плащани заплати. Според синдикатите в предприятието, на фирмата трябва да бъдат преведени близо 15 милиона лева от страна на Национална агенция "Пътна инфраструктура" /НАПИ/ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. „Автомагистрали -Черно море” е най-голямата фирма в област Шумен, където работят около 950 души. В протеста се включиха и работници на фирмата от поделенията във Варна, Бургас, Разград и други градове.  

 

По време на протеста пред Областна администрация-Шумен днес работниците приеха декларация, адресирана до Министър-председателя Сергей Станишев, до министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, Национална агенция „Пътна инфраструктура” и Областния управител на Шумен Тодор Тодоров. В нея се казва, че, ако в срок до 27 март не бъдат изплатени дължимите суми за работни заплати, ще се стине до гражданско неподчинение със затваряне на автомагистрала „Хемус”. Декларацията беше прочетена от лидера на синдикалната организация в „Автомагистрали-Черно море” Господин Янков. В нея се казва още: "ТЪРПЕНИЕТО НИ Е ИЗЧЕРПАНО! Не сме в състояние да погасяваме задълженията си към банките, връщат децата ни от детските ясли и градини, очакваме да бъдат спрени ток, вода и телефон в домовете ни. Свеждането до минимум жизнения стандарт на семействата ни е престъпление".

 

 

Пред протестиращите днес излезе областният управител на Шумен Тодор Тодоров, който заяви, че застава твърдо зад това, че работниците трябва да си получат парите. "Бих искал да ви уверя в моя оптимизъм, че вие ще си получите възнагражденията. Въпросът е колко бързо ще стане това" - обясни той.

 

Утре областният управител, синдикалният лидер Господин Янков, както и производственият директор на Автомагистрали Черно море Елка Гинева ще се срещнат с изпълнителният директор на НАПИ Янков в София Янков, където ще им бъде разяснено докъде са стигнали преговорите за разрешаването на проблема.

 

http://dariknews.bg/view_photo_topic.php?photo_topic_id=758

 

Над 650 работници от "АвтомагистралиЧерно море" протестираха в Шумен
netinfo