Над 15 души поставиха проблемите си пред кметът в приемния му ден
Над 15 души поставиха проблемите си пред кметът в приемния му ден / netinfo
Над 15 шуменци посетиха днес кметът Красимир костов, по време на приемния му ден. Недоволството си изразиха жители на кв. „Макак” заради спрения автобус № 8 в 17 ч. Кметът възложи на общинските служители да обсъдят проблема с “Пътнически автотранспорт” и през следващата седмица пробно линията да бъде пусната, а разписанието на автобуса, който тръгва в 16,30 ч. да бъде преместен с половин час назад. Оказа се, че проблем създават нерегламентираните таксиметрови превозвачи по тази линия, които прибират пътниците. Жителите на квартала поискаха още автобусите за Царев брод, които се движат в почивните дни, да влизат и в кв. „Макак”.

За грешки в кадастралния план в местността “Смеся” съобщи Лиляна Владимирова. Тя обаче е пропуснала срока, в който могат да се правят корекции.Красимир Костов възложи на общинските служители да подготвят ново искане до Министерството по бедствия и аварии във връзка с проблема на Сали Юсмен. Неговата къща на ул. “Пловдив” пострада от наводненията и от активизирало се свлачище. Министерството определи да му бъде построена дървена къща на същото място, което собственикът на имота не приема. Той пожела да бъде направено ново искане за отпускане на парични средства за закупуване на собствен имот.

Наклон на една от секциите в 6-етажен блок на ул. “Средна гора” доведе Иванка Добрева в приемния ден на кмета. Според общински експерти наклонът най-вероятно е от натоварването на терасите, повечето от които са превърнати в кухненски помещения. Възможно е обаче да има и геоложки изменения на почвата под блока. Кметът Красимир Костов разпореди да бъде сформирана експертна комисия, в която да бъдат включени строителни инженери и геолози, която да проучи проблема.

Живеещи на ул. “Антим І” се оплакаха от големия брой безстопанствени кучета. Красимир Костов разпореди на общинските служители да уведомят кастрационния център, който да обезпаразити и кастрира животните.