Национално първенство по ракетомоделизъм ще се проведе край Каспичан
Национално първенство по ракетомоделизъм ще се проведе край Каспичан / modelistika.com

Национално първенство по ракетомоделизъм за мъже - "Каспичан 2009" ще се проведе на 24 и 25 октомври. То е организирано от Сдружение „Моделист Каспичан", с подкрепата на oбщината. Това ще е първото първенство по ракетомоделизъм след 15-  годишно прекъсване.

Мероприятието ще се проведе на полигона южно от град Плиска, съобщиха за Дарик организаторите. Състезанието ще премине в 6 класа - парашут, ракетопланер, стример, ротор, копие на действителна ракета и радиоуправляван ракетопланер. Начало на първенството ще бъде дадено в събота от 09:30 ч., а награждаването ще е на следващия ден в 18:00 ч. До момента участие са заявили 30 състезатели от цялата страна.

През месец април на територията на община Каспичан на полигона за първи път в България беше проведен „Кръг от световната купа-Каспичан 2009" организиран от Клуб „Моделист Каспичан".

Чрез Сдружение „Моделист Каспичан" България кандидатства за домакин на световното първенство през 2012 г. и европейското първенство през 2013 г. в конкуренция със Словакия.