На Керчан баир край Априлово приключи походът „По стъпките на Таньо Войвода”
На Керчан баир край Априлово приключи походът „По стъпките на Таньо Войвода” / Пресцентър общинска администрация Попово

По традиция на 2-ри юни, в местността Керчан баир край поповското село Априлово, приключи 28-мия поход „По стъпките на четата на Таньо Войвода”.  Пред величествения паметник на войводата бе проведена церемония за тържествено поднасяне на венци и цветя, последвана от кратка музикална програма.

На събитието присъстваха народният представител Явор Куюмджиев,  кметът на община Попово д-р Людмил Веселинов, както и председателят на Общинския съвет в града Георги Георгиев.

 

Д-р Анатоли Кънев, председател на културно просветното дружество  „Родно Лудогорие” , което е основния организатор на проявата, направи кратък разбор на похода. Тази година 400 участника от Тутракан, Силистра, Разград, Попово, Търговище, Средище и София преминаха целия маршрут на четата на Таньо Войвода. Походниците изминаха общо 220 км за 4 дни, преминавайки през Елията, Лудогорието и Поломието. Минаха  през 28 населени места на общините Тутракан, Исперих, Разград, Ветово, Цар Калоян и Попово. От 9 години походът е с национален статут и се провежда със съдействието на Министерство на образованието и науката.