Н. Исмаил: Искането за оставка на Русев няма общо с обжалването на декларацията за геноцида
Н. Исмаил: Искането за оставка на Русев няма общо с обжалването на декларацията за геноцида / netinfo
Искането ни зам.-председателят на общинския съвет Румен Русев да подаде оставка се базира на два сигнала за нарушения и неморални действия, извършени от него – това каза в интервю за Дарик областният лидер на ДПС Нуридин Исмаил. Той подчерта, че в движението има постъпили сигнали за това, че Русев е блудствал с деца, както и за това, че той е фалшифицирал документ за прехвърляне на семейна собственост.

Пред Дарик председателят на общинския съвет Даниела Русева потвърди, че до нея е било адресирано писмо с такива сигнали, за които г-н Исмаил спомена. Русева коментира, че не е представила това писмо на общинския съвет по няколко причини. Първо, защото жалбоподателя е пожелал анонимност. Второ, защото писмото е адресирано до председателя на общинския съвет и понеже, според Русева, е от компетентността на прокуратурата да се произнесе по тези сигнали.

Нуридин Исмаил каза още, че искането на оставката и решението за обжалване на приетата декларация за осъждане на арменския геноцид съвпадат по време и нямат нищо общо. Никога ДПС не е търсило политически дивиденти с етнизирането на проблемите. Относно декларацията Исмаил подчерта, че това е национален и международен проблем, а не регионален.

По повод напускането на д-р Стефанка Маринова на групата общински съветници от ДПС, областният лидер на движението каза: „Тя е влязла с листата на Движението за права и свободи. Нека прояви до последно морал. Бих я призовал да напусне общинския съвет и на нейно място да влезе следващия в листата.”