Мъж от Радко Димитриево задържа престъпник
Мъж от Радко Димитриево задържа престъпник / netinfo

Мъж, съпричастен към грабеж на мобилен телефон и лична карта от къща в шуменското село Радко Димитриево, е бил "задържан" от жител на селото, съобщават от ОД на МВР-Шумен. По данни на полицията около 20:30 часа на 28 февруари Иванчо Райчев чул кучешки лай. Излязъл в двора на къщата си, след това на улицата и забелязал непознат автомобил, спрян в близка пресечка. Попитал водача какво прави там, но не получил смислен отговор. Малко по-късно негов съсед му споделил, че в дома му влезли мъже и му искали пари. Единият му ограничил движенията, като не му позволил да се придвижва с инвалидната количка, а другият търсил пари. След като не намерили, му взели личната карта и мобилен телефон.

Райчев тръгнал веднага да търси автомобила, който му се сторил съмнителен малко по-рано вечерта и го открил в една от улиците в селото. Спрял го, казал на мъжа, който бил в него да слезе и да стои на място. В това време подал сигнал в полицията. Пристигналите на място полицаи установили, че това е 51-годишен мъж от Дългопол. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление за извършено престъпление по чл. 198 от НК. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава под надзор на прокурор от РП- Шумен.

Директорът на ОДМВР- Шумен Илиян Николов е изпратил благодарствено писмо до Иванчо Райчев от село Радко Димитриево за оказаното съдействие при залавяне на извършителя.