Може да преместят РЦЗ заради Административния съд
Може да преместят РЦЗ заради Административния съд / netinfo

Районният център по здравеопазване, който се помещава в сградата на ул. „Адам Мицкевич” № 1 може да бъде преместен, за да се освободи място за настаняването на Административния съд - това каза в интервю за Дарик кметът на Шумен Веселин Златев. Проблемът със сградата на съда ще бъде дискутиран на среща следващата седмица, а най - вероятно общинския съвет ще разгледа предложението на редовната си сесия, през месец март. 

Отделянето на средства за започнатите, но недовършени строителни обекти и изготвянето на технически проекти за инфраструктурата са сред приоритетите в бюджета на община Шумен за 2007 година - каза още В. Златев. Той уточни, че за поддръжка на улиците, тази година, общината разполага с 1 200 000 лв., от тях 300 000 лв. ще бъдат платени от държавата. Г-н Златев подчерта, че парите, предвидени за ремонти на улици в общината, през 2007 година, няма да бъдат достатъчни.

Кметът на Шумен каза още, че спорните моменти в Бюджет 2007 ще бъдат дискутирани на работна среща, която ще се проведе от 14:00 ч. днес в сградата на общината. В нея ще участват представители на всички групи общински съветници. Според Веселин Златев спорът е основно за ангажиментите, които общината може да поеме за изплащане задълженията на читалищата и купуване на апаратура за Многопрофилната болница в Шумен.

Ппроектобюджетът на общината за 2007 година е над 41 млн. лв. Това е с 19% повече в сравнение с миналата година. Бюджетът ще бъде гласуван на сесия утре.