Мото-рок фест този уикенд в с. Мадара
Мото-рок фест този уикенд в с. Мадара / netinfo

Мото-рок фест ще се състои в петък и събота в шуменското село Мадара. Съборът се организира от шуменската рокерска банда „MC The Devils" и тематично ще се проведе, в знак на съпричастност към жертвите при пътни произшествия, обясниха МАртин Владимиров и Герман Кючюков, организатори на събитието.   

Фестът ще се състои в двора на кметството в село Мадара. В 18:00 ч. в петък ще се състои официалното откриване, след което ще се проведе рок концерт на шуменски банди и група от Горна Оряховица. Същинската част от мероприятието е планувана за събота. От 10:00 ч. ще има освещаване на събора, след това следват атрактивни п=състезания и забавни игри с награди. Една от дисциплините предвижда конкурс за мотори - „Красавицата и звяра". От 14:00 ч. ще стартира шествие на рокерите. Със своите мотори те ще преминат разстоянието от с. Мадара до Шумен и ще се върнат обратно под ескорта на полицейски автомобили. Вечерта в неделя отново ще има рок концерт, кат гвоздея в програмата ще бъде Васко Кръпката и неговия бенд.

Мотото на събора е „Да кажем НЕ на безразсъдното шофиране". За събитието се очакват над 300 мотористи от цялата страна, а организаторите предвиждат този събор да се превърне в традиция.

В неделя участниците в събора ще почистят мястото около кметството в селото.