Молебен и дискусия за бъдещето на Търговище
Молебен и дискусия за бъдещето на Търговище / Борислав Курдов

Кандидатите за народни представители от коалиция "БСП лява България" организираха молебен за просперитета на Търговище и областта. Той бе отслужен от отец Славчо Проданов в храм "Св. Иван Рилски". Поканени бяха водачите и кандидатите за депутати от 28-ми МИР, които според социологическите проучвания имат шанс да влязат в парламента.Поканата на водача Явор Куюмджиев уважиха единствено колегите му от АБВ.

Молебен и дискусия за бъдещето на Търговище
netinfo

По-късно Кандидатите за народни представители от коалиция "БСП лява България" организираха и дискусия на тема "Бъдещето на Търговище - обща грижа и отговорност". Никой от поканените политически сили не се отзова, затова кръглата маса не се осъществи, а организаторите проведоха пресконференция с представители на медии.
„Тъжно е, че не можахме да се съберем, за да дискутираме важните за града и областта проблеми и заедно да набележим стъпките за тяхното решаване. Идеята беше да се обединим, независимо дали ще сме в управление или в опозиция", каза пред журналистите водачът на листата на „БСП - лява България" Явор Куюмджиев. Той сподели трите основни приоритета, на които залага в работата си: да се намали безработицата в региона; да се обнови инфраструктурата; да се реши проблемът с безводието на Омуртаг. „За това, обаче са нужни съвместни усилия. Трябва да се обединим за доброто на хората, а не да си пречим", каза Куюмджиев и продължи: "За година и половина успяхме да инвестираме над 24 млн. лв. в пътища. Но тези дни правителството на Георги Близнашки прекрати нови търгове и проекти за над 30 млн. лв."
По проблема с безводието на Омуртаг, Явор Куюмджиев заяви, че заедно с депутата Тунчер Кърджалиев са успели да осигурят над 2 млн. лв. "Преди дни кабинетът "Близнашки" спря единият от проектите и обрече на безводие хиляди жители на града", заяви Куюмджиев.
Стана ясно още, че заради липса на приемственост неотдавна е провалена и друга тяхна идея. „Планирахме да изградим Индустриална зона върху част от територията на Военния завод, но получихме отказ. Намеренията ни бяха да привлечем средните инвеститори и да осигурим работни места", сподели Куюмджиев
Кметът на Търговище д-р Красимир Мирев също изрази съжаление за несъстоялия се дебат. Според него, партиите излизат с различни предизборни идеи, но за да се реализират те трябва да бъдат съобразени с възможностите на съответната община. „В този смисъл беше добре да поговорим какви са възможностите ни и накъде да тръгнем, а не да се състезаваме", заключи той.
В същия дух беше и изказването на кандидата за народен представител от листата на „БСП - лява България" Николай Черкезов: „Не трябва се делим по партии - червени, зелени... - проблемите на хората ги има и ние трябва да ги решаваме и да изпълним думите „народен представител" със смисъл, защото четиримата, които ще отидат в парламента първо ще защитават проблемите на областта и на хората в нея, после ще гледат партийните си интереси", заключи Черкезов.

Молебен и дискусия за бъдещето на Търговище
netinfo