Мним кандидат-квартирант обра 75 -годишен мъж от Шумен
Мним кандидат-квартирант обра 75 -годишен мъж от Шумен / netinfo

75-годишен шуменец е бил обран от мним квартирант, съобщават за Дарик от полицията. Вчера възрастният мъж съобщил в полицията, че от дома му е извършена кражба на сумата от 1 760 лв. Пред служителите на реда той обяснил, че около 10:00 часа вчера млад мъж посетил дома му с желание да наеме квартира.

Старецът показал помещенията, които се отдават под наем, а „кандидат-квартирантът” му обяснил, че ще наеме квартирата заедно със свой приятел, след което помолил възрастния мъж да му развали сумата от 100 лв. Хазяинът излязъл от коридора и донесъл чантичка, в която държал парите си и му развалил исканата сума.

Младият мъж помолил за още една услуга, като обяснил, че му трябва кашон, с който да пренесе телевизора си. Хазяинът му обяснил, че няма подходящ кашон, но ще отиде до гаража да донесе пластмасова касетка, която също може да е подходяща за пренасяне на телевизора. При излизане от стаята обаче възрастният мъж безнадзорно оставил чантичката със сумата от 1 760 лева на леглото. След като се върнал от гаража с касетката в стаята установил, че липсва чантичката с парите, която оставил на леглото и младият мъж е напуснал дома му.

Пред полицейските служители, работещи по случая възрастният човек заявил, че извършителят на деянието е мъж на видима възраст около 30 години, висок около 170 сантиметра, с нормално телосложение.