Митрополит Йоан освети новия храм в село Ловец
Митрополит Йоан освети новия храм в село Ловец / Борислав Курдов
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан освети нов храм в село Ловец, община Търговище. В съслужение с него бяха свещеноиконом Славчо Проданов, протойерей Бисер Христов и отец Димитър.
Десетки жители изпълниха храма и участваха в  последвалите литийно шествие и литургия. След това  Митрополит Йоан връчи благодарствени грамоти на основните дарители, с чиято помощ църквата е построена и им благодари. Владиката пожела на жителите на селото здраве и сили
Първата копка на църквата е направена през 2002 година на Велкиден .
„Новопостроеният храм „Св. вмчк. Димитър Солунски” е изграден  изцяло с труд и средства на жителите от село Ловец и дарители от цялата страна. Забележителното в него са уникалните стенописи, които са дело на иконографа Ивайло Андонов. Иконостасът е дело на майстора-дърворезбар Румен Добрев и се отличава с особената си прецизност и дълбочина на формите. Като цяло храмът е една перла в короната на Търговищка духовна околия, а и не само в нея“, разказа председателят на църковното настоятелство протойерей Бисер Христов.
На освещаването на новия храм присъстваха областният управител на Търговище Митко Стайков, зам.-кметът на Търговище Рая Матева, представители на местната власт, ръководители на институции и много граждани.