“Мисис Пенсионерка”, карнавал и сатирични стихове за 1-ви април в Търговище
“Мисис Пенсионерка”, карнавал и сатирични стихове за 1-ви април в Търговище / netinfo
На 1-ви април от 10.00ч. в пенсионерски клуб “Дръзновение” в Търговище за 7-ми пореден път ще се проведе конкурса “Мисис Пенсионерка”. Според предварителните изисквания, в него ще участват дами над 57 години със стилна визия, чувство за хумор, певчески и танцувални умения.

Организаторите са поканили за участие представители на третата възраст от цялата страна. Конкурсът ще се проведе в три тура. В първия участничките ще демонстрират оригинална походка, облекло и самочувствие. Във втория под надслов “Кой каквото знае, кой каквото може” ще представят песен, декламация или танц. Финалната осморка, допусната до трети кръг, ще продължи участието си с изпълнения на хоро или ръченица, възможно е представянето на друг танц или на нещо хумористично.

Всяка участничка ще получи грамота, за отличените ще има награди.

Пак по повод 1-ви април, в І ОУ "Христо Ботев" - Търговище организират изложба под надслов "Животът през друг поглед".Предвидена е и програмата включваща карнавално дефиле. Проявите започват в 14 часа във фоайето на училището.

В същият ден, от 17 часа, в регионална библиотека "Петър Стъпов" ще се проведе среща със сатириците Кирил Смилков и Йордан Минчев. Художници от различни поколения ще сътворят на място карикатури и шаржове, а присъстващите ще създадат текст към творбите.