Международният конкурс за пианисти и цигулари Панчо Владигеров започва днес
Международният конкурс за пианисти и цигулари Панчо Владигеров започва днес / http://pia-news.com/

Международният конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров" ще бъде открит официално днес. Тържественият концерт за началото на конкурса ще се състои от 19:30 ч. в зала „Проф. Венета Вичева" в сградата на Община Шумен. Участие в концерта ще вземат внуците на Панчо Владигеров - Александър и Константин, пианистът Христо Попов, както и Стоян Янкулов - Стунджи. За публиката в Шумен те са подготвили импровизации върху някои от големите произведения на Панчо Владигеров.

Във фоайето пред залата, от Къща-музей „Панчо Владигеров"-София ще покажат интересна изложба - "Снимки от кабинета на Владигеров". Входът за концерта, както и за всички изяви по време на конкурса е свободен.

Международният конкурс ще продължи до 9 май, когато е заключителния концерт за пианисти, ден преди това е този за цигуларите.

Над 40 са участниците, които ще се представят на шуменска сцена по време на тазгодишното издание на конкурса. Председател на журито за цигуларите е проф. Минчо Минчев, а на това за пианистите Людмил Ангелов.