Метин Казак откри детска площадка в село Бяла река
Метин Казак откри детска площадка в село Бяла река / netinfo

Евродепутатът Метин Казак откри детска площадка в село Бяла река - община Върбица. Събитието е част от празничните прояви, организирани от българския евродепутат по случай Международния ден на детето - 1 юни в цялата страна.

„Надявам се новата придобивка да зарадва децата и техните родители, които ще имат подходящо място за игра и отмора в непосредствена близост до красивата природа на село Бяла река. С този скромен жест ние поощряваме бъдещите поколения на България за изграждането им като свободни и пълноценни граждани на Европейския съюз независимо от тяхната раса, народност и вяра", каза при откриването Метин Казак.

Метин Казак откри детска площадка в село Бяла река
netinfo


На събитието присъстваха кметът на община Върбица - Мердин Байрям, Председателя на общинския съвет на ДПС - община Върбица - Кадир Хасан, общински съветници и кметове на населени места, деца и родители, както и местни жители на населеното място.

Това е първото дарение на българския евродепутат на територията на община Върбица. С финансирането на детската площадка Метин Казак поставя началото на предстоящи инициативи, насочени към подпомагане на младите хора в региона.