Местят шахматния клуб през март догодина
Местят шахматния клуб през март догодина / Dariknews.bg

Община Шумен се ангажира до 1 март следващата година да намери подходящо помещение за шахматния клуб „Шумен 2005", което да отговаря на техните условия и изисквания. Това съобщи по време на днешната сесия на общинския съвет зам.-кметът по образование и култура Живка Тонева. На вниманието на местния парламент беше внесена докладна записка от председателя му Даниела Русева, с която се предлагаше помещението, което към момента се ползва от шахматистите, намиращо се в Младежки дом да им бъде преотстъпено безвъзмездно за срок от 5 години. Живка Тонева призова Русева да оттегли докладната си, като подчерта, че общината ще намери подходящо помещение за клуба. "Залата в Младежкия дом трябва да се ползва за нуждите му, тъй като през последните години дейността му се разрасна и има нужда от това помещение", обясни Тонева. Тя поясни, че до месец март шахматистите ще продължат да се помещават залата в Младежки дом, Тонева обаче не пожела да уточни в кое помещение общината възнамерява да премести клуба.

Треньорът на шахматния клуб Ангел Яначков изказа съгласието на шахматистите с ангажимента поет от Тонева и също призова вносителката на докладната Даниела Русева да я оттегли. „Съгласни сме с предложението на г-жа Тонева, ние искаме да направим нещо голямо, затова имаме нужда от голяма зала", заяви треньорът.

Даниела Русева оттегли докладната си, като допълни, че ако общината не изпълни поетия ангажимент, тя отново ще внесе предложението залата в Младежки дом да се ползва от шахматистите.