Местният парламент в Шумен заседава
Местният парламент в Шумен заседава / Дарик - Шумен, архив

Заседание на местния парламент ще се проведе от 9:00 часа днес. В дневния ред на заседанието са включени 11 докладни записки. По време на сесията ще бъдат определени съставите на постоянните комисии към Общинския съвет в Шумен. Предстои да бъде избран и зам.- председател на Общинския съвет, както и да се определят правомощията на кметските наместници.

Сред докладните е и предложение за промяна в организационната структура на общинската администрация и определяне размера на трудовите възнаграждения на кмета на общината и кметовете на населени места.

Две са докладните внесени от администрацията за безвъзмездно придобиване на бивши военни имоти - местността „Погребите" на Илчов баир и местността „Лагера". Намерението на администрацията е в местността „Погребите" да се изградят спортно-туристически и атракционни обекти - увеселителен парк "Шумен-ленд", там да се премести и зоологическата градина, както и да има конна база. За другия имот администрацията предвижда жилищно застрояване с преобладаващо средна височина до 15 метра, освен това Общият устройствен план предвижда изграждане в имота на четвъртокласен път.

По време на заседанието днес  клетва ще положат 5-ма нови общински съветници. На мястото на инж. Иван Йонков, Живка Тонева и Данаил Данчев от БСП, които са част от екипа на кмета Красимир Костов в съвета влизат следващите в листата Николай Калев, Иван Христов и Стефан Баев. На мястото на Седат Кадир, който отново бе назначен за зам.-кмет по здравеопазване и социални дейности влиза следващия в листата на ДПС - Нихал Мехмед. По време на консултативния съвет днес стана ясно, че местния парламент поради здравословни причини напуска съветника от ГЕРБ д-р Милан Пеев, като на негово място клетва ще положи следващия в листата проф. Борислав Беджев.