„Мениджър за един ден и в Търговище
„Мениджър за един ден и в Търговище / Борислав Курдов

Ученици от ПГИИ „Джон Атанасов" в Търговище се включиха в инициативата "Мениджър за един ден". Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят и за 17 път в нашата страна.

Организаторът на този проект в България е „ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ". Идеята е домакините да дадат възможност на ученици или студенти да се присъединят към екипа на организацията или фирмата заемайки ролята на мениджър за един ден. По този начин участниците имат възможност да се запознаят с практическата страна в работата на частни фирми, държавни институции и неправителствени организации. Участвайки в различни дейности по предложение на домакина - консултант в рамките на работния ден.

Възпитаниците от Икономическия техникум в Търговище застанаха зад работните бюра на две от държавните институции - Териториалното статистическо бюро в града и Бюрото по труда. Включването в инициативата „Мениджър за един ден" е първата от проявите, с които Териториалното статистическо бюро ще отбележи 2013 г. като Международна година на статистиката, допълни директорът на институцията Юлияна Митева.

При директора на Бюрото по труда - Ивелин Димитров, мениджъри за деня бяха Дияна Стоилова и Ива Николаева от ПГИИ „Джон Атанасов", със специалност - икономическа информатика. Те имаха възможност да се запознаят със структурата на Агенцията по заетостта и Бюрото по труда, с програмите за насърчаване за заетост и др. В следобедните часове участваха и в заседание на съвета за сътрудничество. На заседанието бяха обсъдени мерките на националния план за действие по заетостта за 2013г.

В края на работния ден на двете ученички бе издаден сертификат, че са били директори на Бюрото по труда в Търговище за един ден.