Медицинска сестра уволнена - вързала момиченце в Дом майка и дете в Търговище
Медицинска сестра уволнена - вързала момиченце в Дом майка и дете в Търговище / netinfo
Медицинска сестра от Дом „Майка и дете” в Търговище е уволнена дисциплинарно, защото вързала краката на момиченце, настанено в дома, за леглото. 

Според Маринела Иванова - началникът на отдел “Закрила на детето” в Търговище - инцидентът е станал на 31 януари. Медицинската сестра е била сама по време на нощната смяна, когато е предприела тези неправомерни действия. Смяната, застъпила на следващия ден, открила три вързани за леглата чаршафа и уведомила своевременно директора. Той е подал информация в РЦЗ и Държавната агенция за закрила на детето.

На 4-ти февруари е извършена проверка по сигнала. Тя е показала, че инцидентът вероятно е еднократен и касае само едно момиченце на три годинки, настанено в дома. Обясненията на медицинската сестра за случая са изслушани. По препоръка на експертите, директорът е взел решение за дисциплинарно уволнение на служителката в социалното заведение.

Маринела Иванова потвърди, че за детето няма някакви физически последици или белези, но случаят вероятно е повлиял на психиката му. 

Интервю с Маринела Иванова, чуйте в прикачения звуков файл.