МБАЛ ПОПОВО
МБАЛ ПОПОВО / dariknews.bg
Те се намират в сградата на бившата специализирана хирургична болница
Многопрофилната болница за активно лечение – Попово разкри три нови отделения днес. Те са позиционирани в Търговище, в сградата на бившата специализирана хирургична болница на ул. „Пирин” №16.

„Официалното подписване на договор със Здравната каса е факт от 14 юни, днес дори ще приемем първите си пациенти” – каза на пресконференция по повод откриването управителят на МБАЛ – Попово д-р Румен Русев.

МБАЛ ПОПОВО
dariknews.bg


В Търговище ще работят Хирургично отделение, Отделение по ортопедия и травматология и Отделение по анестезиология и интензивно лечение /ОАИЛ/. Пред журналистите бяха представени и началниците на отделенията, съответно: д-р Стамен Стаменов, д-р Георги Георгиев и д-р Кремена Христова. Те, изразиха увереност, че с модерната апаратура, добрите хигиенно-битови условия и кадровия потенциал на медиците ще успеят да обгрижват пациентите от Търговище, Попово, а защо не и от други краища на страната на много високо ниво.

Към момента отделенията в Търговище ще обслужват 44 клинични пътеки и 7 амбулаторни процедури. За целта вече са назначени 24 лекари и необходимият медицински и помощен персонал. Новите дейности, които ще се изпълняват в Търговище, имат акредитация за Второ ниво на компетентност, стана ясно по време на пресконференцията.

МБАЛ ПОПОВО
netinfo


В Попово Многопрофилната болница работи по 69 клинични пътеки. В нея дейности се извършват в три отделения – Вътрешни болести, Неврологично и Детско отделение, поясни управителят д-р Русев. Тя е общинска болница и от години среща трудности при издръжката си. Често бива дофинансирана със средства от общинския бюджет. До разкриването на новите отделения в Търговище се стигна след решение на Общинския съвет от края на 2015 г.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.