Масоните отново се събират в Разград
Масоните отново се събират в Разград / netinfo

Пред първия паметник на патриарха на българското масонство се събират днес членовете на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България. Бронзовият монумент се намира в Разград, където в навечерието на Еньовден с отчет за свършеното ще бъде закрита масонската година.

30-тината членове на ложа «Лудогорие» са домакини на закриването на масонската година. Те ще посрещнат своите братя от цялата страна пред паметника на първия български масон Иван Ведър, който е роден в Разград през 1827 г. Сред гостите ще е и Великият Майстор на Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България Никола Александров.

Бронзовият монумент на Иван Ведър бе открит на 24 юни 2007 г., събирането около Еньовден в Разград ще се превърне в традиция – обясниха местни представители на братството. На тази среща ще се закрива масонската година, ще се отчита свършеното през предходните месеци.

Публичната част от събирането днес ще е поднасяне на цветя пред паметника на площад «Стефан Стамболов», след което масоните ще се оттеглят в местен хотелски комплекс.