Мамят пенсионери по нова схема
Мамят пенсионери по нова схема / Дарик Шумен

300 лв. са били откраднати чрез измама от 81-годишен мъж от село Черноглавци - съобщават от полицията. Вчера сутринта внука му го закарал до село Хитрино с личния си автомобил. Там от банкомат пенсионерът изтеглил сумата от 390 лева. След това бил откаран до автогарата в Шумен. Старецът влязъл в аптека на бул. "Славянски", за да си купи лекарства.

На бул. "Мадара" бил пресрещнат от мъж на около 50 години, който го заприказвал. Старецът се припознал и помислил, че това е човек, който е роден в Черноглавци. Мъжът му обяснил, че може да го откара до селото с личния си автомобил, за да не пътува с автобус. Непознатият поискал да му даде пари на заем.

Старецът извадил сумата от 320 лева, измамникът взел сумата от 300 лева и му върнал една банкнота от 20 лева. Поискал възрастният мъж да го изчака, а той влязъл във вход на жилищен блок. Най-вероятно след известно време мъжът, на когото е дал парите излязъл от входа на блока, носейки тъмна шапка, а при излизането бил със светла.

Измамникът е на видима възраст около 50 години, слаб облечен със светла риза и сив панталон. По случая работи Районно управление-Шумен.