Маман Сара обжалва една от многото си присъди
Маман Сара обжалва една от многото си присъди / netinfo

Окръжният съд отново отложи делото, в което известната шуменска “маман” Сара Сандова обжалва присъдата от 4 години затвор, която й наложи Шуменският районен съд през месец февруари. Тогава тя бе призната за виновна в склоняване към проституция, предоставяне на дома си за блудствени действия и склоняване към лъжесвидетелстване. Сандова бе осъдена да заплати и 5 000 лева глоба, както и разноските по делото от 460 лева.

Делото ще се гледа отново на 25 юни. То бе отложено поради неявяване на някои от призованите свидетели.

Само преди два дни Сара получи присъда от 11 месеца затвор по същото обвинение, но за друг случай.

В хода на процеса стана ясно, че в продължение на няколко дни Сара Сандова е държала против волята й Вирджиния Василева и я е накарала да проституира. Освен това Сандова е накарала момичето да даде лъжливи показания пред следовател.

На процеса бе представена тройна психологично-психиатрична експертиза на подсъдимата. Според нея Сара Сандова е вменяема, но все пак е спорно дали няма някакъв вид сексуална зависимост.

Организираният от Сандова публичен дом е функционирал близо 10 години. Бордеят се помещавал в гарсониерата на Сара на бул. “Славянски” № 5 в Шумен. От услугите на момичетата в публичния дом са се възползвали най-вече ученици, които ходили там в голямото междучасие, както и войници в отпуск.

Сара Сандова бе арестувана по сигнал на живеещите в блока нейни съседи. По време на ареста освен Сандова, били хванати и някои от клиентите на публичния дом, както и жрици на любовта, които са работили в бордея.

46-годишната Сара Сандова е бивша преподавателка по руски език в Шуменския университет. Тя е майка на четири деца.