Майсторският клас на Мария Илиева в Шумен ще изнесе концерт
Майсторският клас на Мария Илиева в Шумен ще изнесе концерт / снимка: община Шумен

С концерт тази вечер на деветимата участници в майсторския й клас ще приключи работата си в Шумен Мария Илиева, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

По-рано днес Мария Илиева и диригента Славил Димитров се срещнаха със зам.-кмета по култура, образование и наука на Шумен Живка Тонева, която благодари на певицата за положените усилия да преподава на шуменски деца и за очарованието, с което заплени публиката. „Впечатлена съм, че подкрепяте културни проекти, поздравявам ви за това, тъй като все по-малко стават напоследък хората, които подкрепят културата", заяви в отговор Мария Илиева.

Певицата коментира, че деветимата участници в майсторския й клас са изключително талантливи и за трите дни интензивна работа са постигнали страхотен напредък. „Аз съм практик и директно им давам всичко, което знам. Работихме по 9 часа на ден, но исках да ги мотивирам и да им покажа, че освен творческа дарба, трябва и много труд", заяви Илиева.

Според Славил Димитров присъствието и участието на Мария Илиева е вдигнало нивото на шуменския оркестър. Той подчерта, че сега е важно да се задържи това ниво и да се развива стремежът към по-добро. „Добрите неща се случват, когато има хора, които те разбират", каза Димитров и изказа благодарност на Живка Тонева и на цялото общинско ръководство за подкрепата, която симфониетата получава. Зам.-кметът Тонева подари на Мария Илиева рекламни материали за Шумен.