Любен Дилов-син е подготвил проект за декларация за арменския геноцид
Любен Дилов-син е подготвил проект за декларация за арменския геноцид / netinfo
2 проекта за позиция на парламента за арменския геноцид и един проект за декларация ще бъдат обсъдени на заседание на Външната комисия към парламента следващата седмица, това съобщи по-рано днес в Шумен народният представител от Гергьовден Любен Дилов –син. Заседанието на комисията е насрочено за 11 ч. на 29 октомври от председателя на НС Георги Пирински. Дилов съобщи, че вече има подговен проект за декларация.

„Срам ме е да съм част от парламент, който „замръква” въпроса след трето поредно гласуване. Глупаво е, че ставаме жертва на временна политика, защото ДПС днес са на власт, утре не са. Ако си позволиш да разтягаш историята като локум, рано или късно тя ще ти го върне”, заяви народният представител.

По-рано днес Дилов се срещна с представители на арменската общност в Шумен. Срещата се проведе в Арменския народен дом в града. На нея присъства и кандидатът за кмет на Шумен от коалиция „Гергьовден-Новото време” доц. Юрий Проданов, както и кандидати за общински съветници. Те и Дилов-син разгледаха и старата Арменската църква, която неотдавна бе ремонтирана.

Какво още заяви Любен Дилов чуйте в прикачения файл: