Лекарите, работещи в старата поликлиника „за приватизация на сградата
Лекарите, работещи в старата поликлиника „за приватизация на сградата / Dariknews

Лекарите, работещи в старата поликлиника са за приватизацията на сградата, това стана ясно по време на среща между общинска администрация, лекарите и членовете на Здравна, Правна и Икономическа комисия към Общинския съвет.

Заместник - кметът по стопанските въпроси Митко Киров обясни, че първата цел на администрацията за продажба на сградата е лекарите да придобият собственост и сигурност за работата си, спокойно да влагат средства за поддръжката на сградата, както и за апаратура. Другата цел е, чрез продажбата общината да получи средства, с които да изпълни приходната част на бюджета.

От общината имат намерение да предложат на Общинския съвет сградата да се раздели на обособени части, а продажбата да се извърши чрез конкурс, със срок 15-20 година, в които предназначението на сградата да не се променя. „Ще предложим в този конкурс да имат право да участват само физически и юридически лица, занимаващи се с лечебна дейност", каза още Киров. Той добави, че цената, на която ще бъдат предложени обособените части ще е близка до данъчната оценка. По време на срещата стана ясно, че тя е от 700 до 900 лв. на квадратен метър застроена площ.

На въпрос от управителя на дентален център „Дент" д-р Малина Милчева, какво ще се случи с дружеството, дали ще бъде преместено или ликвидирано, от общинска администрация отговориха, че всички общински структури, които се помещават в сградата на старата поликлиника вероятно ще бъдат пребазирани.

По време на днешната среща медиците приеха и двата възможни варианта-сградата да се продаде етаж по етаж или кабинет по кабинет. Окончателният вариант, който ще бъде предложен на местния парламент ще стане ясен след още няколко обсъждания.