Къде няма да може да се спира безплатно
Къде няма да може да се спира безплатно / Деян Герговски

Обособяване на синя зона в центъра на Шумен ще бъде разгледано и гласувано на следващата сесия на Общинския съвет в града.

В предложението на Общинска администрация влизат 516 паркоместа, на които ще може да се паркира след като се заплати такса.

Проектът обхваща част от бул. "Славянски", ул. „Адам Мицкевич", ул. Карел Шкорпил", пл. „Кристал", част от ул. „Съединение", пл. „Възраждане", пл. „Оборище" и ул."Христо Ботев".

В общият брой на паркоместата, обхванати от „Синята зона" влизат 20 бр. за хора с трайни увреждания, 10 бр. места на определените местостоянки за таксита, 13бр. предоставени за служебен паркинг за МПС на служители на МВР.

Предложението е работното време на „Синята зона" да бъде от понеделник до петък от 8:00ч. до 19:00ч. и в събота от 8:00ч. до 14:00ч.

С проекта се въвежда забрана за паркиране на ул. Христо Ботев и на част от пл. "Възраждане" от понеделник до петък от 8:00ч. до 19:00ч. и събота от 8:00ч. до 14:00ч.

В останалото време по ул."Христо Ботев и пл. "Възраждане" - южната страна, паркирането е разрешено.

Ако бъде гласувана, Синята зона в Шумен трябва да започне работа в началото на 2017 година. Предстои да бъдат определени и цените за престой, а таксите ще може да се заплащат черз СМС или на паркоавтомат.