КСУДС-Шумен се включва в Националния информационен ден за осиновяването
КСУДС-Шумен се включва в Националния информационен ден за осиновяването / ooo3cc.ru

Комплексът за социални услуги за деца и семейства - Шумен ще се включи в Националния информационен ден за осиновяването с тематична среща „Сърце в сърце - открито за осиновяването", на която са поканени да участват кандидат-осиновители и осиновители от Шумен и региона. Срещата започва в 11:00 часа днес в КСУДС-Шумен. Основна цел на инициативата за открито говорене по темата е промяна на обществените нагласи, което ще спомогне за разсиновяването на деца, обясняват от КСУДС-Шумен.

Психологът Добринка Стоянова и Диана Нинчева, ръководител на екип в КСУДС, ще отворят пространство за споделяне на чувства, емоции и трудности, свързани с важния етап от живота си, през който минават осиновителите. Ще бъде обменена информация за подготовката на кандидат-осиновителите за посрещане на детето в семейството, техники и подходи, основно насочени към позитивното общуване и взаимодействие с осиновеното дете.

Комплексът за социални услуги продължава своята работа за обучение на кандидат-осиновители. Отворена остава и групата за взаимопомощ на осиновители. Заявления за включване в групата се подават до директора на КСУДС - Шумен.