Кръгла маса за разнообразието ще се проведе в Шумен
Кръгла маса за разнообразието ще се проведе в Шумен / Дарик-Шумен

Министерството на труда и социалната политика организира кръгла маса за разнообразието в Шумен утре. Дискусията ще се проведе в хотел „Нирвана" от 9:30 часа, съобщиха за Дарик от пресценъра на областната управа.

Форумът е в рамките на инициативата „Седмица на разнообразието" и е под мотото „Толерантност, уважение, разбиране и равенство". В кръглата маса ще участват представители на МТСП, Комисията за защита от дискриминация и местните общности.

Седмицата на разнообразието се организира в  рамките на проект „Прогрес към  равенство: национални ефективни и иновативни практики за превенция и  борба с дискриминацията" по програма „Прогрес" на Европейския съюз. Тя цели насърчаване на равнопоставеността и постигане на по-добра осведоменост по въпроси, свързани с идентифициране и преодоляване на дискриминацията сред местните общности - общински органи, областна администрация, неправителствени организации, местни представители на бизнеса и работодатели, регионални структури на синдикатите, регионални структури на Министерство на образованието, младежта и науката, Агенция за социално подпомагане и Агенция по заетостта.