КРИБ откри регионална структура за подобряване на бизнес климата в Шумен
КРИБ откри регионална структура за подобряване на бизнес климата в Шумен / netinfo

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България откри своя регионална структура в Шумен днес. За неин председател беше избрана Сузана Недева, която е директор на Инвестиционен център "Елана".

"Ние сме изключително активни. Нашата цел е създаването на една нормална бизнес среда, за да бъдем конкурентноспособни и да се развиваме успешно", каза по повода зам.-председателят на КРИБ инж. Иван Бойков, а областният управител на Шумен Донка Иванова поздрави присъстващите на учредяването на местната структура с думите: "В нашия регион има много проблеми, които, надявам се, заедно и партньорски ще решаваме. Много разчитам на взаимодействието ни и пожелавам успех".

На събитието присъстваха още кметът на Нови пазар Румен Панайотов, председателят на КРИБ-Добрич Мария Кирилова, председателят на Управителния съвет на Шуменската търговско-промишлена палата д-р Христо Дечев, Валентин Върбанов от Стопанската камара в Шумен, представители на бизнеса и медиите.

"Нашата организация беше учредена преди три години. Вече сме по-силни, по-единни и мога да кажа, че сме фактор в добричка област. За щастие, имаме и пълната подкрепа на местната власт", сподели опит Мария Кирилова. Христо Дечев, от своя страна, увери, че отношението на Шуменската търговско-промишлена палата към КРИБ не е като към конкуренти и са готови да си подадат ръка. "Моето присъствие показва, че ние ценим създаването на тази структура", каза още той.

Учредители на КРИБ-Шумен са повече от 20 фирми както от големия и средния бизнес, така и микропредприятия от Шумен, Нови пазар и Каспичан. Управителният съвет на структурата се състои от петима души, всеки от които е представител на отделно дружество: Сузана Недева - директор на Инвестиционен център "Елана", Захари Захариев от "Херти" АД, Георги Крумов от "Примекс" ЕООД, Красимир Костадинов от "Кънстракшън Груп" ЕООД и Сирма Комитова от "СиСтаКом" ЕООД - Нови пазар. Учреден е и Контролен съвет от двама души - собственикът на "Лифтком" Владислав Кипров и Ивелин Иванов, представител на адвокатско дружество "Василев и Иванов".