Красимир Костов откри ремонтирана улица
Красимир Костов откри ремонтирана улица / снимка: Дарик-Шумен

Кметът на Шумен Красимир Костов официално откри ремонтираната улица "Хаджи Сава". Улицата бе една от цялостно преасфалтираните със средствата отделени за летни ремонти на уличната мрежа. Стийността на ремонта бе 41 000 лв. Поради стръмния релеф на района и необходимостта да се обслужват всички съществуващи гаражи и входове на жилищата, улицата е проектирана и изградена на две самостоятелни отсечки с обща дължина 101 м.,а ширината е 6 м.

При строителството на улицата е извършена подготовка на терена /основата/, изкопи за основното  трасе, направа на бетонови бордюри, трошено-каменна настилка, полагане на асфалтов износващ слой с дебелина на пласта 6 см. Поставена е вертикална сигнализация - знаци „Стоп" на кръстовищата с улиците „Съединение" и „Райна Княгиня", изградено е улично осветление по улицата и са реконструирани кабелите на проблемните места.

След това градоначалникът се срещна с граждани от квартала в пенсионерски клуб 7 на ул. "Съединение". Красимир Костов изнесе отчет за дейността на екипа му от началото на настоящия мандат.