Консулът на Република Корея посети Шумен
Консулът на Република Корея посети Шумен / netinfo

Консулът на посолството на Република Корея  в България Им Хиънчол днес се срещна със зам.-кметовете на община Шумен  Митко Киров и инж. Иван Йонков и  председателя на общинския съвет Даниела Русева. Двамата заместник-кметове запознаха корейските гости с възможностите за инвестиции, които предлага шуменският Индустриален парк. Те бяха информирани за предимствата, които чуждестранният бизнес може да ползва на територията на Шумен, както и за предстоящото през януари гостуване на корейска бизнесделегация в нашия град. Очаква се тогава да пристигнат представители на фирми за изграждане на завод за битови отпадъци, на фотосоларни панели, както и специалисти от „Самсунг".

Даниела Русева приветства гостите от името на общинския съвет и очерта предимствата на Шумен като своеобразен трамплин за европейските пазари, с висококвалифицирана и образована работна ръка.

Шумен може да се гордее с историята си, каза Им Хиънчол и изрази готовността  на посолството на Република Корея  да подпомага създаването на връзки между шуменския и корейския  бизнес. Той информира, че през януари в България ще гостува група корейски журналисти, които се интересуват от културно-историческото наследство на страната. Консулът поиска съгласието на общината корейските медии да посетят Шумен и чрез своите материали да представят града ни в Република Корея.

По-късно консулът и придружаващият го служител на посолството ще имат среща с 2 корейски семейства, които живеят на територията на Шумен. Корейските гости помолиха в случай на възникнали проблеми, общината да оказва съдействие на седмината им сънародници.