Конкурс за ученици по повод Международния ден без тютюнопушене
Конкурс за ученици по повод Международния ден без тютюнопушене / DarikNews.bg, архив

По традиция през всеки трети четвъртък на месец ноември Световната здравна организация отбелязва Международния ден без тютюнопушене. Тази година на 15 ноември кампанията премина под надслов: „Ако не аз - кой, ако не сега - кога?"

В тази връзка Регионалната здравна инспекция в Търговище организира конкурс сред учениците от 9 до 12 клас за изготвяне на презентация на тема: „Вредата от тютюнопушенето!" Изискванията към участниците са по интересен и увлекателен начин да създадат презентация до 20 страници, която да бъде разбираема и лесно усвоима от дечица на възраст от 3 до 5 години. Материалите трябва да бъдат изпратени Регионалната инспекция до 28 ноември 2012г.

Най-добрите автори ще бъдат наградени, а презентациите им ще бъдат изнесени като интерактивно обучение на деца от детските градини в Търговище. Имената на победителите в конкурса ще бъдат обявени на 30 ноември т.г. на интернет страницата на Инспекцията.

Освен това здравните специалисти ще провеждат интерактивни обучения и демонстрации и бял дроб на пушач за ученици от 5-8 клас до края на месеца. На малчугани от детски градини предстои да бъде изнесена презентация на тема: "Защо животните не пушат?".