Комисия проверява ОЖИ
Комисия проверява ОЖИ / Дарик Шумен
Комисия проверява ОЖИ
35355
Комисия проверява ОЖИ
  • Комисия проверява ОЖИ

Комисия от общински съветници ще извърши проверка в предприятието "Общински жилища и имоти" /ОЖИ/ - стана ясно по време не днешното заседание на местния парламент. Причина за това стана питане на независимия общинския съветник Галин Терзийски относно състоянието и дейността на ОЖИ.

В питането, адресирано до кмета, се иска отговор на няколко въпроса, касаещи промените в числения състав на дружеството след назначението на новия управител Цанко Цанев. Терзийски попита също така какво е финансовото състояние на фирмата в момента и предоставяни ли са на дружеството, от страна на общината, спортни обекти нейна собственост и ако да, с какви актове е станало това.

Кметът на Шумен Красимир Костов заяви, че администрацията ще отговори на питането на следващото заседание на общинския съвет.

В състава на комисията влизат четирима съветници - Галин Терзийски, Христо Дечев, Любен Илиев и Сюлейман Бакиев. В 14-дневен срок ще трябва да се обследва ОЖИ и резултатът от проверката да бъде предоставен на местните парламентаристи.

Чуйте още по темата от интервюто с Г. Терзийски в прикачения звуков файл